Grécku pevninu zasiahli extrémne horúčavy

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 18:43 • 2 min
Grécku pevninu zasiahli extrémne horúčavy

ATÉNY - Mimoriadne horúčavy sužovali dnes obyvateľov Grécka. Na pevnine vystúpila ortuť teplomerov v okolí Atén v poludňajších hodinách na 42-44 stupňov Celzia. Už uplynulá noc bola v krajine tropická, veď aj nočné hodnoty teplôt prevyšovali hranicu 30 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva v Aténach vyzvalo občanov, aby nekonzumovali alkoholické nápoje, odporučilo im stravu obsahujúcu málo tukov a bavlnené odevy svetlej farby. Skôr narodení občania, ale aj ľudia, ktorých trápia kardiovaskulárne problémy, by mali zostať doma a vôbec nevychádzať na ulicu.

 

V niektorých mestách sprístupnili klimatizované haly pre občanov, ktorí nemajú doma klimatické zariadenia. Radnice súčasne vyzvali ľudí, aby nechávali na uliciach vodu pre túlavé zvieratá. Súčasná vlna horúčav by v Grécku mala trvať do pondelka. Pri podobnej vlne extrémnych teplôt v roku 1987 zomrelo v Grécku viac ako 3000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona