Grécku hrozia nenapraviteľné škody, varuje Stournáras

NETKY.SK • 16 December 2014, 14:15 • 2 min
Grécku hrozia nenapraviteľné škody, varuje Stournáras

ATÉNY - Grécka ekonomika čelí riziku "nenapraviteľných škôd“. V pondelok to vyhlásil šéf gréckej centrálnej banky Yánnis Stournáras. Dôvodom je politická kríza v krajine, ktorá nabrala v posledných dňoch vážne rozmery.

slovakia

left justify in out

"Kríza v posledných dňoch nabrala vážne rozmery... a riziko nenapraviteľných škôd pre grécku ekonomiku je teraz veľké,“ povedal Stournáras. Jeho stanovisko prichádza pred prezidentskými voľbami v krajine. 

 

Grécko zorganizuje v januári predčasné voľby, pokiaľ parlament nedokáže tento mesiac zvoliť prezidenta. Minulý týždeň to povedal premiér Antónis Samarás. Zároveň vyzval poslancov, aby odvrátili krízu podporou jeho kandidáta za prezidenta. "Všetci poslanci sa musia teraz rozhodnúť, či si zvolíme prezidenta, alebo budú predčasné voľby, ktoré ľudia nechcú, ktorých sa trhy boja a ktoré by mohli mať pre krajinu katastrofálne dôsledky," uviedol premiér. 

 

V prieskumoch verejnej mienky totiž boduje strana Syriza zameraná proti úsporným opatreniam. Prezidentské voľby, ktoré sa uskutočnia v troch kolách, sa začnú 17. decembra. Vládnym kandidátom je Stavros Dimas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies