Gréckokatolícka Prešovská archieparchia bude informovať verejnosť o návšteve pápeža Františka cez sociálnu sieť

NETKY.SK • 3 August 2021, 15:43 • 2 min
Gréckokatolícka Prešovská archieparchia bude informovať verejnosť o návšteve pápeža Františka cez sociálnu sieť

PREŠOV - Veriaci sa budú môcť dozvedieť viac o pripravovanej návšteve pápeža Františka na Slovensku už aj prostredníctvom profilu Gréckokatolíckej Prešovskej archieparchie na sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

Archieparchia pritom spustila svoj profil len prednedávnom. Ako ďalej informoval jej hovorca Michal Pavlišinovič, Svätý Otec navštívi v utorok 14. septembra aj sídlo grékokatolíkov. Na priestranstve pred Mestskou športovou halou bude predsedať Božskej liturgii sv. Jána Zlatoústeho, počas ktorej prednesie homíliu.

 

Poznáme oficiálny program pápeža Františka, ktorý v septembri zavíta na Slovensko!

 

Na stretnutie s pápežom sa dostanú iba zaočkovaní. NCZI bude účastníkov prevererovať!


Sociálna sieť podľa Pavlišinoviča ponúkne možnosť prezentovať nielen históriu Prešovskej archieparchie, ale predovšetkým súčasný duchovný život grékokatolíkov. Rovnako bude podľa neho prezentovať aj krásu byzantského obradu, ktorý je súčasťou slovenského územia už od príchodu slovanských apoštolov Cyrila a Metoda.

 


Prešovská archieparchia je metropolitnou eparchiou Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris na Slovensku a sídli v Prešove. Na jej čele stojí vladyka Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita. V roku 2018 si archieparchia pripomenula 200. výročie jej erigovania.

 

Čo je podmienkou pre novinárov pokrývajúcich návštevu pápeža na Slovensku?

 

Polícia vyvracia supertajný hoax. Prezidentka Čaputová ani pápež nie sú členmi Hitlerovej sekty



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona