Grécko začína 48-hodinový štrajk proti úspornému programu vlády

NETKY.SK • 6 November 2012, 07:35 • 2 min
Grécko začína 48-hodinový štrajk proti úspornému programu vlády

Grécko začína 48-hodinový štrajk proti úspornému programu vlády - Politika Štrajk ovplyvní aj leteckú dopravu, budú zastavené trajekty a autobusy, v školách sa nebude vyučovať a v nemocniciach ošetria len naliehavé prípady. Tretí generálny štrajk za šesť

slovakia

left justify in out

img

Štrajk ovplyvní aj leteckú dopravu, budú zastavené trajekty a autobusy, v školách sa nebude vyučovať a v nemocniciach ošetria len naliehavé prípady.

 Tretí generálny štrajk za šesť týždňov dnes začína v Grécku. Odborové organizácie dúfajú, že sa im podarí presvedčiť politikov, aby nepodporili nový veľký program úsporných opatrení, ktorý v pondelok večer predstavila vláda.

Lety v krajine prerušia v čase od 9.00 h do 12.00 h SEČ, v úvode 48-hodinového štrajku, počas ktorého budú tiež zatvorené školy, zastavené vlaky a trajekty a nemocnice ošetrovať len naliehavé prípady.

Dvojdňové demonštrácie sa začnú o 10.00 h SEČ a majú pokračovať až do stredajšieho hlasovania poslancov o zákone, ktorý má skresať rozpočtové výdavky v najbližších dvoch rokoch o 13,5 miliardy eur.

Konzervatívny premiér Antonis Samaras čelí v súvislosti s novým úsporným plánom dôraznému odporu poslancov z radov jeho socialistických a ľavicových koaličných partnerov, čo vyvolalo prvú vážnu krízu pre jeho päť mesiacov pôsobiacu vládu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona