Grécko začalo prepravovať migrantov z ostrovov v Egejskom mori na pevninu

NETKY.SK • 12 August 2016, 15:32 • 2 min
Grécko začalo prepravovať migrantov z ostrovov v Egejskom mori na pevninu

ATÉNY - Grécke úrady začali dnes z ostrovov v Egejskom mori prepravovať na pevninu migrantov, aby tak znížili tlak na tamojšie preplnené utečenecké tábory. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ide väčšinou o rodiny," uviedol v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Vima 99.5 grécky minister pre migráciu Ioannis Muzalas. Bez toho, aby uviedol konkrétne čísla, dodal, že migranti, ktorí sa zúčastnili na nepokojoch, budú prepravení do strážených zariadení.

 

Na gréckych ostrovoch v Egejskom mori zostáva uviaznutých viac ako 10.300 migrantov, ktorí tam prišli z Turecka. Tábory, ktoré boli zriadené s cieľom zisťovať totožnosť migrantov a spracúvať ich žiadosti, však majú kapacitu len pre 7450 osôb.

 

Grécke ostrovy v Egejskom mori sa vlani a v priebehu prvých dvoch mesiacov tohto roka stali vstupnou bránou do Európy pre viac ako milión migrantov a utečencov.

 

Na základe dohody medzi EÚ a tureckou vládou sú migranti od marca vracaní z gréckych ostrovov späť do Turecka, pričom relokáciu tých, ktorí majú nárok získať štatút utečenca, zabezpečia štáty EÚ priamo z tureckých táborov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies