Grécko vrátilo z Lesbosu do Turecka ďalších 12 sýrskych migrantov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 18:31 • 2 min
Grécko vrátilo z Lesbosu do Turecka ďalších 12 sýrskych migrantov

ATÉNY - V súlade s dohodou medzi Ankarou a Európskou úniou, ktorej cieľom je zastaviť davy migrantov a utečencov prichádzajúcich v člnoch cez Egejské more na európsky kontinent, vrátilo dnes Grécko do Turecka ďalších 12 Sýrčanov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na grécke ministerstvo verejného poriadku a civilnej ochrany. Skupinu utečencov vrátane ženy so štyrmi deťmi letecky previezli z gréckeho ostrova Lesbos do tureckého mesta Adana v lietadle prenajatom agentúrou na ochranu vonkajších hraníc EÚ Frontex. Nikto z týchto migrantov nepožiadal v Grécku o azyl a do Turecka sa vrátili dobrovoľne.


Podľa dohody uzavretej minulý mesiac má Turecko prijímať naspäť migrantov, ktorí prídu do Grécka po 20. marci. Európska únia sa zaviazala, že za každého takto prijatého Sýrčana vezme priamo z Turecka sýrskeho utečenca a umiestni ho v niektorej krajine EÚ. Na základe zmienenej dohody bolo doposiaľ vrátených 386 ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies