Grécko v súvislosti s migrantmi žiada, aby v Európe neboli "štáty-pevnosti"

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 13:55 • 2 min
Grécko v súvislosti s migrantmi žiada, aby v Európe neboli "štáty-pevnosti"

ATÉNY/BRUSEL - Grécko nalieha na lídrov Európskej únie, ktorí sa schádzajú dnes na dvojdňovom summite v Bruseli, aby zabezpečili postihy pre členské štáty uzatvárajúce sa jednostranne pred utečencami.

slovakia

left justify in out

Námestník gréckeho ministra obrany Dimitris Vitsas, ktorý riadi pracovnú skupinu pre problematiku migrácie, dnes vyhlásil, že Európa by nemala mať "štáty-pevnosti".

 

Atény opakovane kritizovali Rakúsko za obmedzenie počtu migrantov, ktorých denne púšťa na svoje územie. Toto rakúske opatrenie totiž vyvolalo naprieč Balkánom tzv. dominový efekt a následkom toho v Grécku uviazlo takmer 46.000 migrantov, ktorí sa túžia dostať do bohatších európskych krajín.

Údaj obsahuje aj 14.000 migrantov žijúcich v premočenom stanovom meste pri uzatvorenom gréckom priechode Idomeni na hranici s Macedónskom, ktoré nie je členom EÚ.

 

Grécke úrady sa snažia presvedčiť ľudí pri Idomeni, aby sa presťahovali do organizovaných útočísk na iných miestach Grécka, ale úrady vylúčili použitie násilia s cieľom evakuovať tábor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies