V Solúne prebiehalo naraz niekoľko protestov

NETKY.SK • 9 September 2018, 09:00 • 2 min
V Solúne prebiehalo naraz niekoľko protestov

SOLÚN - Polícia na severe Grécka musela pacifikovať extrémnych ľavicových demonštrantov v blízkosti medzinárodného veľtrhu, kde premiér Alexis Tsipras hosťuje amerického ministra obchodu, informovala agentúra AP v sobotu.

slovakia

left justify in out

Polícia protestujúcich rýchlo rozohnala z námestia pri medzinárodnom výstavisku v Solúne. Dve ďalšie demonštrácie - prvá so 6.000 demonštrantmi z odborovej centrály PAME blízkej gréckym komunistom a druhá s približne 7.000 účastníkmi z ďalších odborových zväzov - sa v sobotu večer skončili bez incidentu.

 

Grécki nacionalisti protestujúci proti vládnej dohode o ukončení sporu o názov susedného Macedónska však zostali na nábreží. Polícia musela použiť slzný plyn, keďže niektorí z demonštrantov hádzali na policajtov kamene a iné objekty.

 

Na obchodnom veľtrhu mal príhovor americký minister obchodu Wilbur Ross. Po ňom mal vystúpiť so zásadným prejavom premiér Tsipras, ktorý mal ohlásiť nové dávky a zníženie daní.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies