Grécko uhradilo splátku MMF načas, v septembri ho čaká ďalšia

NETKY.SK • 7 August 2015, 12:19 • 2 min
Grécko uhradilo splátku MMF načas, v septembri ho čaká ďalšia

ATÉNY - Grécko splatilo načas úroky z úveru od Medzinárodného menového fondu (MMF). Išlo o sumu 186,3 milióna eur, uviedol grécky štátny rozhlas ERT s odvolaním sa na hovorcu fondu. Atény musia ďalšiu splátku MMF uhradiť 4. septembra, a to vo výške 307 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Grécko naďalej rokuje s veriteľmi o novom záchrannom balíku. Dnes by sa malo diskutovať o minimálnej mzde a rozpočtovom schodku, uviedlo aténske ministerstvo financií. Rokovania budú pokračovať aj v sobotu (8. 8.).

 

Vo štvrtok (6. 8.) sa grécky premiér Alexis Tsipras a francúzsky prezident Francois Hollande na stretnutí v Egypte zhodli, že rokovania by sa mali uzavrieť tesne po 15. auguste, uviedla kancelária gréckeho premiéra. Dohoda s veriteľmi je predpokladom pre ďalšiu finančnú pomoc Grécku. Aténam sa opäť kráti čas, keďže 20. augusta musia Európskej centrálnej banke (ECB) vrátiť 3,2 miliardy eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies