Grécko uhradilo MMF splátku 750 miliónov eur

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 17:50 • 2 min
Grécko uhradilo MMF splátku 750 miliónov eur

ATÉNY - Grécko dnes Medzinárodnému menovému fondu (MMF) uhradilo približne 750 miliónov eur, deň pred termínom splatnosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Príkaz na uhradenie platby MMF bol vykonaný," povedal predstaviteľ gréckeho ministerstva financií pre Reuters. Touto platbou Atény odvrátili okamžitú hrozbu štátneho bankrotu.
     

Grécko naďalej čelí hrozbe platobnej neschopnosti a vznikli obavy, či zaplatí MMF, alebo sa rozhodne ušetriť peniaze na platy a dôchodky. Vláda však neustále ubezpečovala, že splní svoje záväzky, no finančná situácia krajiny je stále kritická.
     

Zástupcovia Grécka dnes vyzvali ministrov financií eurozóny, aby uznali pokrok v rokovaniach o dohode o finančnej pomoci v nádeji, že sa tým otvorí cesta pre zlepšenie situácie. Ministri sú však skeptickí a oddialili tak možnosť, že Európska centrálna banka zvýši limit pre krátkodobé dlhopisy, ktoré by mohli nakúpiť grécke banky a pomohli by tak odvrátiť hrozbu platobnej neschopnosti.
     

Ministri financií mienia v priebehu dnešného dňa vydať krátke vyhlásenie, v ktorom privítajú určitý pokrok v rokovaniach s veriteľmi. Zároveň upozornia, že na prekonanie ťažkostí bude treba viac času.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies