Grécko-turecký dialóg o migrantoch pokračoval na úrovni šéfov diplomacií

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 17:51 • 2 min
Grécko-turecký dialóg o migrantoch pokračoval na úrovni šéfov diplomacií

ATÉNY - Grécko a Turecko zintenzívnili iba tri dni pred summitom EÚ-Turecko o migračnej kríze rozhovory smerujúce k jej riešeniu. Atény boli dnes dejiskom rokovaní šéfov diplomacií oboch krajín.

slovakia

left justify in out

Grécky minister zahraničných vecí Nikos Kotzias po stretnutí s tureckým rezortným partnerom Mevlütom Čavušoglom povedal, že hovorili o "všetkých témach" vrátane migrácie či o misii Severoatlantickej aliancie v Egejskom mori.

 

Podľa neho migrácia nie je dvojstrannou otázkou, ale globálnym problémom, ktorý možno vyriešiť iba cestou medzinárodnej spolupráce, uviedla agentúra DPA.

Čavušoglu vyhlásil, že Turecko by sa chcelo aktívne podieľať na misii NATO proti prevádzačom v Egejskom mori. Navyše dodrží dohodu s Gréckom o vracaní migrantov, dodal.

 

Už v utorok 8. marca, teda deň po bruselskom summite EÚ-Turecko, sa v tureckom prístavnom meste Izmir uskutoční schôdzka premiérov Grécka a Turecka, Alexisa Tsiprasa a Ahmeta Davutogla, na ktorej sa zúčastnia aj niektorí ministri oboch štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies