Grécko trvá na postavení plota na hraniciach s Tureckom

NETKY.SK • 4 Január 2011, 13:14 • 2 min
Grécko trvá na postavení plota na hraniciach s Tureckom

Grécko trvá na postavení plota na hraniciach s Tureckom - Politika Aj napriek medzinárodnej kritike Grécko postaví 12,5 kilometra dlhý plot pozdĺž hraníc s Tureckom. Podľa gréckeho ministerstva civilnej ochrany bariéra proti nelegálnym prisťahovalcom by m

slovakia

left justify in out

Aj napriek medzinárodnej kritike Grécko postaví 12,5 kilometra dlhý plot pozdĺž hraníc s Tureckom. Podľa gréckeho ministerstva civilnej ochrany bariéra proti nelegálnym prisťahovalcom by mala byť dokončená do apríla, uviedla dnes agentúra DPA.
      Plot bude vyšší ako tri metre, ale v žiadnom prípade doň nebude pustená elektrina, informoval štátny rozhlas. Vybavený bude aj termovíznymi kamerami a detektormi pohybu.
      Podľa prvých správ mal byť plot postavený pozdĺž celých hraníc s Tureckom v dĺžke 206 kilometrov, kadiaľ sa najmä cez hraničnú rieku Evros ilegálne dostávajú do Európskej únie tisíce utečencov z Ázie a Afriky.
      Dnešná grécka tlač hodnotí plánovaný plot rôzne.  Noviny Avgi napísali článok s titulkom "Múr hanby". "Iniciatíva ministra civilnej ochrany je veľmi pozitívna," myslí si naopak konzervatívny denník Kathimerini. Podľa neho Grécko nesmie byť "otvoreným poľom pre utečencov".
      V roku 2010 prišlo do Grécka 128.000 migrantov. V ostatných štyroch rokoch ich bolo celkom 512.000. Pred dvoma mesiacmi začalo strážiť hranice s Tureckom okrem gréckych pohraničníkov aj okolo 200 zamestnancov európskej agentúry Frontex.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies