Grécko, Taliansko a Chorvátsko nedostatočne registrovali migrantov

NETKY.SK • 10 December 2015, 17:06 • 2 min
Grécko, Taliansko a Chorvátsko nedostatočne registrovali migrantov

BRUSEL - Európska komisia (EK) začala podnikať právne kroky voči Grécku, Taliansku a Chorvátsku kvôli nedostatočnej registrácii migrantov.

slovakia

left justify in out

Tamojšie úrady totiž zaregistrovali menej než polovicu z desaťtisícov migrantov, ktorí v uplynulých mesiacoch prišli do niektorej z týchto troch krajín. Grécko napríklad podľa údajov Európskej komisie zobralo odtlačky len približne 121.000 osobám spomedzi takmer polmilióna migrantov, ktorí na jeho územie prišli v období medzi 20. júlom a 30. novembrom.

 

EK síce všetky tri krajiny upozornila na tieto nezrovnalosti približne pred dvoma mesiacmi, dnes však vyhlásila, že jej "obavy neboli účinne vyriešené". Všetkým trom krajinám preto už zaslala rozhodnutie o porušení práva, čo je prvý krok v procese infringementu, teda procedúre EÚ súvisiacej s možným porušením únijného práva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies