Grécko súhlasí s vytvorením národného reformného plánu na záchranu ekonomiky

NETKY.SK • 15 Február 2015, 13:29 • 2 min
Grécko súhlasí s vytvorením národného reformného plánu na záchranu ekonomiky

ATÉNY - Grécko súhlasilo s požiadavkou európskych partnerov v súvislosti s potrebou vytvoriť "národný reformný plán" na vyrovnanie sa s dlhodobými hospodárskymi problémami a záchranu miestnej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre grécku televíznu stanicu Skai TV hovorca tamojšej ľavicovej vlády Gabriel Sakellaridis, z ktorého citovala dnes agentúra Reuters.
      

Nová grécka vláda však podľa neho nepôjde proti záujmom verejnosti len preto, aby sa splnila požiadavky zvonka.
      

Grécko a jeho partneri z eurozóny vedú zložité vyjednávania o požiadavke vlády premiéra Alexisa Tsiprasa ukončiť drastické šetriace opatrenia a nanovo vyjednať spôsob splácania gréckych pôžičiek, vysvetlil Reuters.
      

Hovorca Sakellaridis zopakoval, že grécka vláda nebude akceptovať európsku finančnú pomoc v prípade, že ju budú sprevádzať rovnaké opatrenia ako v minulosti.
      

Grécko podľa neho nájde spôsob, vďaka ktorému začne jeho opotrebovaný bankový systém pracovať v záujme ekonomického rastu. "Cieľom (krokov) gréckej vlády bude stabilita finančného systému.." dodal.
      

Nová grécka vláda získala tento týždeň dôveru v parlamente, pričom jej  vytvorenie prebehlo bleskovým tempom. Už deň po voľbách z 25. januára sa Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA) dohodla na vytvorení koaličného kabinetu s konzervatívnou pravicovo-populistickou stranou Nezávislí Gréci a v ten istý deň Tsipras zložil premiérsku prísahu. Už deň nato nový premiér predstavil zloženie vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies