Grécko stlačilo rozpočtový deficit za r. 2012 na plánovaných 6,6 % HDP

NETKY.SK • 5 Február 2013, 08:03 • 2 min
Grécko stlačilo rozpočtový deficit za r. 2012 na plánovaných 6,6 % HDP

Grécko stlačilo rozpočtový deficit za r. 2012 na plánovaných 6,6 % HDP - Svet Úsporné kroky vlády v Aténach začínajú prinášať ovocie, uviedlo dnes grécke ministerstvo financií s tým, že Grécko znížilo rozpočtový deficit za rok 2012 na 6,6 % hrubého domáce

slovakia

left justify in out

img

Úsporné kroky vlády v Aténach začínajú prinášať ovocie, uviedlo dnes grécke ministerstvo financií s tým, že Grécko znížilo rozpočtový deficit za rok 2012 na 6,6 % hrubého domáceho produktu (HDP) z 9,4 % HDP v roku 2011.

Grécko tak splnilo cieľ v oblasti rozpočtového deficitu pre minulý rok. Informovali o tom agentúra AP a na svojej internetovej stránke AFP a Dow Jones Newswires.

Ministerstvo zároveň uviedlo, že bez započítania nákladov na obsluhu dlhu, Grécko dokonca zaznamenalo za minulý rok mierny rozpočtový prebytok na úrovni 434 miliónov eur.

"Tento pozitívny vývoj ukazuje, že úsilie v oblasti fiškálnej konsolidácie začína prinášať ovocie. To pomáha vytvárať potrebné podmienky na stabilizáciu a postupné naštartovanie ekonomiky," povedal štátny tajomník ministerstva financií Christos Staikuras.

V tomto roku chce Grécko stlačiť rozpočtový deficit na 5,2 % HDP. Vláda dúfa aj v obrat vo vývoji ekonomiky koncom tohto roka, keď očakáva postupné oživenie a v budúcom roku návrat k rastu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona