Grécko spustilo privatizáciu bývalého aténskeho letiska Hellinikon

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 08:06 • 2 min
Grécko spustilo privatizáciu bývalého aténskeho letiska Hellinikon

ATÉNY - Jedna z najdôležitejších privatizácii v Grécku je pripravená - predaj bývalého aténskeho letiska Hellinikon konzorciu firiem z Grécka, Číny a Spojených arabských emirátov. Dnes bolo v Aténach podpísané príslušné memorandum o porozumení. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Konzorcium Lamda Development sa už pred dvomi rokmi dohodlo s gréckym privatizačným fondom TAIPED na kúpnej cene 915 miliónov eur. Predaj sa opakovane odkladal, ako pripomínala grécka tlač z byrokratických dôvodov. Privatizácia je podmienkou veriteľov pre pokračovanie finančnej pomoci Grécku.

 

Na 620 hektárov veľkej ploche bývalého letiska má v najbližších rokoch vyrásť kasíno, rovnako ako hotely a luxusné byty. Celkovo sa má preinvestovať vyše 8 miliárd eur a vytvoriť niekoľko tisíc pracovných miest. Záväzné zmluvy majú byť podpísané do polovice novembra.

 

Tesne po vypuknutí dlhovej krízy v roku 2010 si Atény dali za cieľ získať z privatizácie 50 miliárd eur. Aktuálne budú Atény spokojné, ak do konca roka 2016 získajú 3 až 4 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies