Grécko splnilo podmienky pre získanie ďalšej splátky úveru

NETKY.SK • 19 August 2010, 12:29 • 2 min
Grécko splnilo podmienky pre získanie ďalšej splátky úveru

Grécko splnilo podmienky pre získanie ďalšej splátky úveru

slovakia

left justify in out

Grécko splnilo podmienky medzinárodných veriteľov a dostane ďalšiu tranžu úveru vo výške 9 miliárd eur, informovala Európska komisia (EK). Krajiny eurozóny ju vyplatia Aténam v septembri.
      Delegácia Medzinárodného menového fondu (MMF) a EK po dvojtýždňovom hodnotení úsporných opatrení gréckej vlády začiatkom augusta uviedla, že krajina urobila významný pokrok pri riešení svojej dlhovej a fiškálnej krízy. Upozornila však na to, že Atény budú musieť pokračovať v reformách, aby opätovne získali dôveru investorov a mohli sa vrátiť na dlhopisový trh už na budúci rok.
      "Všetky kritériá boli splnené vďaka energickej implementácii fiškálneho programu a dôležité reformy sa realizujú rýchlejšie, než sa plánovalo," uviedli 5. augusta v spoločnom vyhlásení MMF, Európska centrálna banka (ECB) a EK. "Vo všeobecnosti hodnotíme štart programu ako úspešný."
      Grécko získalo od MMF a krajín eurozóny 3-ročný záchranný úver v celkovej hodnote 110 miliárd eur. Aténska vláda sa v rámci programu zaviazala realizovať prísne úsporné opatrenia, ktorých súčasťou je napríklad zníženie platov a dôchodkov v štátnej správe a zvyšovanie daní. MMF, ECB a EK štvrťročne hodnotia plnenie konsolidačného plánu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies