Grécko splatí dlh 6,25 mld. eur

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 12:28 • 2 min
Grécko splatí dlh 6,25 mld. eur

ATÉNY - Grécko zaplatí Medzinárodnému menovému fondu (MMF) a Európskej centrálnej banke (ECB) dlžnú čiastku v celkovej výške 6,25 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru Reuters to uviedli v pondelok predstavitelia gréckeho ministerstvo financií. Vláda podľa ich vyjadrení už iniciovala proces vedúci k uhradeniu záväzkov. V pondelok majú Atény splatiť ECB istinu dlhu a úroky v sume 4,2 mld. eur. Dlžná čiastka 2,05 mld. eur voči MMF bola splatná už k 30. júnu. Vláda spláca aj pôžičku 500 mil. eur, ktorú si vzala od národnej centrálnej banky.


Ministri financií Európskej únie vo štvrtok schválili použitie Európskeho finančného a stabilizačného mechanizmu na poskytnutie preklenovacieho úveru v sume 7 mld. eur pre Grécko, kým krajina dohodne svoj ďalší program núdzovej pomoci. Vďaka tomu Atény dokážu prefinancovať svoje záväzky, ktorých splatnosť pripadá na mesiac júl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies