Grécko smeruje k zotaveniu, tvrdí minister financií

NETKY.SK • 19 September 2013, 10:27 • 2 min
Grécko smeruje k zotaveniu, tvrdí minister financií

ATÉNY - Grécka ekonomika v druhom kvartáli podľa vládneho odhadu posilnila. Uviedol to vo štvrtok minister financií Yannis Stournaras.

slovakia

left justify in out

Podľa dostupných údajov a po zohľadnení sezónnych vplyvov grécka ekonomika v druhom štvrťroku v porovnaní s predchádzajúcim kvartálom vzrástla prvýkrát od začiatku krízy, povedal Stournaras. Grécky štatistický úrad sezónne prispôsobené údaje o vývoji hrubého domáceho produktu na medzikvartálnej báze nezverejňuje. V medziročnom porovnaní ekonomika podľa skoršej správy úradu v druhom kvartáli klesla o 3,8 %.

Stournaras priamo nepovedal, že recesia, v ktorej sa grécke hospodárstvo nachádza šiesty rok, už skončila. Ukazovatele naznačujú, že ekonomika smeruje k miernejšej recesii a pomaly sa približuje k zotaveniu, konštatoval minister. Stournaras predtým vo štvrtok uviedol, že vláda v tomto roku očakáva pokles výkonu ekonomiky o 3,8 %, kým podľa skoršieho odhadu sa mala prepadnúť o 4,2 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies