Grécko skĺzlo znova do mínusu a za prvé dva mesiace vykázalo deficit

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 15:17 • 2 min
Grécko skĺzlo znova do mínusu a za prvé dva mesiace vykázalo deficit

ATÉNY - Grécko tento rok skĺzlo znova do mínusu a vykázalo za prvé dva mesiace 2015 deficit verejných financií. Odhalili to údaje centrálnej banky v Aténach. Grécky premiér Alexis Tsipras napriek tomu vylúčil akékoľvek problémy s vyplatením miezd štátnym zamestnancom a dôchodkov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov centrálnej banky Grécko eviduje za prvé dva mesiace tohto roka schodok verejných financií vo výške 684 miliónov eur, zatiaľ čo vlani v rovnakom období dosiahlo prebytok 139 miliónov eur.

 

Tsipras a jeho krajne ľavicová strana Syriza zvíťazili v parlamentných voľbách koncom januára vďaka sľubom, že zrušia úsporné opatrenia a budú s veriteľmi rokovať o nových miernejších úverových podmienkach pre Grécko.

Premiér sa preto v rozhovore pre dnešné vydanie gréckych novín snažil ubezpečiť obyvateľov, že rokovania s veriteľmi o ďalšej pomoci krajine sa nedotknú ani platov v štátnej správe, ani dôchodkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies