Grécko schválilo reformné opatrenia

NETKY.SK • 7 August 2014, 08:26 • 2 min
Grécko schválilo reformné opatrenia

ATÉNY - Grécki poslanci v stredu schválili sériu reforiem, ktorá otvorí Aténam cestu k ďalšej tranži medzinárodnej finančnej pomoci od EÚ a Medzinárodného menového fondu. Táto tranža má hodnotu jednej miliardy eur. Peniaze pomôžu Grécku uhradiť platby spojené s cennými papiermi.

slovakia

left justify in out

Kým poslanci rokovali, pred parlamentom protestovali uniformovaní policajti a príslušníci námorníctva. Tí nesúhlasia so zlúčením penzijných fondov. Reforma taktiež umožní väčšiu stavebnú a podnikateľskú aktivitu na pobreží Stredozemného mora a obsahuje návrh na dohľad nad financovaním politických strán. 

 

Grécko predpokladá, že sa ekonomika krajiny tento rok zväčší po šiestich rokoch recesie. Toto obdobie ukrojilo z gréckej ekonomiky štvrtinu. Grécku ekonomiku podporili dva úverové programy od medzinárodných veriteľov v celkovej hodnote blížiacej sa k 240 mld. eur. Veritelia navštívia Grécko v septembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies