Grécko sa vyhráža: Po zastavení pomoci Európu zaplavíme migrantmi a džihádistami

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 06:30 • 2 min
Grécko sa vyhráža: Po zastavení pomoci Európu zaplavíme migrantmi a džihádistami

LONDÝN - Grécky minister obrany Pános Kamménos v súvislosti s rokovaniami o pokračovaní medzinárodnej finančnej pomoci pohrozil európskym partnerom, že ak nezabránia bankrotu jeho krajiny, vláda umožní prekročiť hranice "miliónom ekonomických migrantov" vrátane "džihádistov z Islamského štátu".

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie politika, ktorý predsedá národno-konzervatívnej a protiprisťahovaleckej strane Nezávislí Gréci (ANEL), v utorok citoval portál britského denníka The Independent s poukázaním na "šokujúce stupňovanie rétoriky" sprevádzajúcej rokovania v Bruseli. "Ak uštedria úder nám, my uštedríme úder im... Mali by vedieť, že migranti dostanú doklady, aby mohli ísť do Berlína," povedal Kamménos v nedeľňajšom prejave. "Ak nás Európa ponechá napospas kríze, zaplavíme ju migrantmi, a pre Berlín to bude o to horšie, keď budú v tejto vlne miliónov ekonomických migrantov aj nejakí džihádisti z Islamského štátu."

 

Ďalšej medzinárodnej pomoci Grécku podmienenej reformami sa na pondelňajšom zasadnutí v Bruseli opätovne venovali ministri financií eurozóny, pričom predseda skupiny Jeroen Dijsselbloem podľa The Independent označil doterajšie rokovania za "totálne mrhanie časom". Medzinárodný menový fond medzitým avizoval zastavenie platieb Aténam v prípade, že nebude možné dosiahnuť dohodu. Finanční experti z Grécka by mali v stredu otvoriť technické rozhovory s Európskou komisiou, Európskou centrálnou bankou a Medzinárodným menovým fondom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies