Grécko sa vráti k rastu, verí minister financií Tsakalotos

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:47 • 2 min
Grécko sa vráti k rastu, verí minister financií Tsakalotos

BRATISLAVA - Nový grécky minister financií Euclid Tsakalotos nevidí dôvod na to, aby sa grécka ekonomika nevrátila k rastu. Zároveň očakáva, že veritelia uskutočnia na konci novembra formálnu revíziu ekonomických reforiem.

slovakia

left justify in out

Ak bude verdikt pozitívny, Grécko by mohlo začať rozhovory o odľahčení dlhovej záťaže ešte pred Vianocami. Tsakalotos to uviedol v rozhovore pre Financial Times. EÚ predpokladá, že bankový sektor v krajine bude potrebovať od 10 do 25 mld. eur. Presnú sumu ukážu záťažové testy bánk a hodnotenie kvality aktív. Podľa gréckeho ministra financií je dôležité, aby vláda začala s reformami do októbra, aby Grécko získalo tranžu vo výške troch miliárd eur z pomoci dohodnutej v auguste.


Tsakalotos zároveň uviedol, že vláda vyvinie úsilie na uskutočnenie opatrení zameraných na bohatých Grékov, ktorí sú podozriví z daňových únikov. "Toto bude ústredný aspekt našej politiky, ktorý rozhodne o úspechu vlády. Je to jediný spôsob, ako môžu grécki občania akceptovať náročné opatrenia, ktoré ukážu, že sme všetci na jednej lodi,“ povedal.


Grécka strana Syriza v septembri vyhrala predčasné voľby, keďže získala 145 z 300 kresiel v parlamente.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies