Grécko sa s veriteľmi dohodlo, tvrdí Tsakalotos

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 06:41 • 2 min
Grécko sa s veriteľmi dohodlo, tvrdí Tsakalotos

BRUSEL - Grécko v pondelok dosiahlo dohodu s veriteľmi z eurozóny, ktorá otvára cestu k splátke finančnej pomoci pre Grécko.

slovakia

left justify in out

Táto dohoda by mohla znamenať aj možnosť úľavy od gréckeho dlhu. V pondelok to uviedol grécky minister financií Euclid Tsakalotos po mimoriadnom stretnutí skupiny ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup). "Bolo to veľmi dobré stretnutie Eurogroup pre Grécko a veľmi dobré stretnutie Eurogroup pre Európu," povedal Tsakalotos. „Dosiahli sme dohodu o rozpočtových opatreniach a štrukturálnych reformách, ktorá uzatvára prvú revíziu záchranného programu,“ povedal minister.


Zároveň dodal, že platba od veriteľov do Grécka príde, keď grécky parlament schváli reformy dohodnuté v júli minulého roku v rámci záchranného programu. Tsakalotos vyjadril vieru v to, že do ďalšieho stretnutia Eurogroup by sa mohla zrodiť aj dohoda o úľave od dlhu pre Grécko a dohoda o opatreniach, ktoré Grécko bude musieť prijať, ak nesplní rozpočtové ciele na rok 2018. Predstavitelia Eurogroup sa znovu stretnú 24. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies