Grécko sa dohodlo s veriteľmi na úvere vo výške 85 mld. eur na 3 roky

NETKY.SK • 11 August 2015, 12:56 • 2 min
Grécko sa dohodlo s veriteľmi na úvere vo výške 85 mld. eur na 3 roky

ATÉNY - Grécko sa dohodlo s veriteľmi na trojročnom úvere vo výške 85 miliárd eur, a nie pôvodne očakávaných 86 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa gréckeho ministerstva financií.

 

Agentúra DPA zase napísala, že Grécko a inštitúcie zastupujúce veriteľov dnes "v zásade" dosiahli dohodu o úvere na technickej úrovni. Potvrdila jej to hovorkyňa Európskej komisie Annika Breidthardtová.

 

"V tejto chvíli máme dohodu na technickej úrovni, ktorú dosiahli zástupcovia inštitúcií a Grécka," vyhlásila. "To, čo momentálne ešte nemáme, je politická dohoda," dodala.

 

Podľa nej z politického hľadiska by mali dohodu vyhodnotiť predstavitelia ministerstiev financií Európskej únie, a to dnes popoludní počas telekonferencie.

V súvislosti s rokovaniami o treťom záchrannom programe sa však už celé týždne spomínala suma 86 miliárd eur. Oficiálne zatiaľ žiadna strana nižšiu sumu nepotvrdila.

 

Nemenovaný zdroj z gréckeho ministerstva pod podmienkou zachovania anonymity Reuters povedal, že grécke banky dostanú 10 miliárd eur na svoju rekapitalizáciu. Grécka vláda vraj neprijala návrh veriteľov na vytvorenie krízového fondu, tzv. zlej banky, ktorá by od komerčných bánk prevzala nesplácané úvery.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies