Grécko, Rumunsko a Bulharsko podporujú snahu Srbska o vstup do Európskej únie

NETKY.SK • 9 December 2017, 18:07 • 2 min
Grécko, Rumunsko a Bulharsko podporujú snahu Srbska o vstup do Európskej únie

BELEHRAD - Premiéri Grécka, Bulharska a Rumunska sa v sobotu zaviazali podporiť úsilie Srbska o členstvo v Európskej únii s tým, že by to posilnilo stabilitu na Balkáne.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí so srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom v Belehrade sa tiež dohodli na zlepšení obchodných, energetických a dopravných prepojení medzi ich krajinami, informovala agentúra AP. Grécky premiér Alexis Tsipras uviedol, že "Srbsko už dlhšie nemôže byť mimo európskej rodiny". Dodal, že "musíme spolupracovať...a podporovať mier a stabilitu na Balkáne".

 

Podľa bulharského predsedu vlády Bojka Borisova "nie je pre Balkán lepšia cesta ako cesta EÚ"Srbsko si tiež chce zachovať úzke vzťahy so svojím tradičným spojencom Ruskom. Prezident Vučič tvrdí, že Srbsko je na ceste do EÚ, ale Moskva zostáva "priateľom".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies