Grécko referendum o reformách neplánuje

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:00 • 2 min
Grécko referendum o reformách neplánuje

ATÉNY - Cieľom Grécka je dohoda s veriteľmi a krajina nemá v pláne predčasné voľby ani referendum. V stredu to uviedol grécky minister vnútra Nikos Voutsis pre Mega TV.

slovakia

left justify in out

"Pracujeme na poctivom kompromise,“ povedal Nikos Voutsis. "Bezprostredne nemáme v pláne referendum, prípadne voľby,“ vyhlásil.

 

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v pondelok uviedol, že dohodu o finančnej pomoci Grécku výmenou za reformy by mohli schváliť grécki voliči v referende. Pre schválenie ďalšej pomoci v parlamentoch členských štátov eurozóny je pritom kľúčové, aby akúkoľvek dohodu s Gréckom potvrdil Medzinárodný menový fond, dodal minister.

Pokrok v rokovaniach s Aténami označil za malý až žiadny, s výnimkou toho, že sa zlepšilo počasie. "Ak si grécka vláda myslí, že musia uskutočniť referendum, nech majú referendum... Gréckym obyvateľom by to dokonca mohlo pomôcť pri rozhodovaní, či sú pripravení akceptovať to, čo je potrebné, alebo či chcú niečo iné," zdôraznil Schäuble.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona