Grécko pre Zemanové výroky povolalo svojho veľvyslanca z Prahy

NETKY.SK • 22 December 2015, 14:42 • 2 min
Grécko pre Zemanové výroky povolalo svojho veľvyslanca z Prahy

PRAHA - Grécko si na protest proti výrokom českého prezidenta Miloša Zemana povolalo do Atén svojho veľvyslanca v Prahe Panayotisa Sarrisa, informovala Česká televízia (ČT).

slovakia

left justify in out

Dôvodom majú podľa servera Lidovky.cz byť Zemanove slová o tom, že ČR môže vstúpiť do eurozóny až po tom, ako sa vyrieši účasť Grécka.

Zeman opakovane uviedol, že Česká republika by mohla vstúpiť do eurozóny až v okamihu, keď v nej nebude Grécko, píšu Novinky.cz.

 

Zeman svoj názor nebude podľa svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka meniť. "Pán prezident na tomto názore trvá a bude trvať," uviedol Ovčáček pre Novinky. Pozastavil sa však nad tým, že reakcia Atén prichádza až teraz, a dodal, že Zeman tento svoj názor prezentoval v uplynulých mesiacoch už niekoľkokrát.

Povolanie veľvyslanca na konzultácie podľa Noviniek neznamená jeho odvolanie z hostiteľskej krajiny. Tento krok je však signálom danej krajine, že existuje vážny problém, ktorý treba riešiť. Veľvyslanec môže byť na konzultáciách niekoľko dní, no aj mesiacov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies