Grécko pozvalo MMF na rozhovory o treťom záchrannom programe

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 09:11 • 2 min
Grécko pozvalo MMF na rozhovory o treťom záchrannom programe

ATÉNY - Grécko v piatok pozvalo Medzinárodný menový fond (MMF), aby sa zúčastnil na rokovaniach s európskymi veriteľmi o treťom záchrannom programe pre krajinu. Rokovania mali pôvodne začať v piatok, ale podľa agentúry Reuters ich z bezpečnostných dôvodov odložili.

slovakia

left justify in out

Rozhovory sa podľa agentúry AP najnovšie majú začať na budúci týždeň - pravdepodobne v pondelok - a musia byť ukončené ešte predtým, než má Grécko 20. augusta odovzdať splátku Európskej centrálnej banke vo výške 3,2 miliárd eur. MMF vo vyhlásení vydanom v piatok večer potvrdil, že dostal požiadavku Grécka na ďalšiu pôžičku. Fond oznámil, že sa bude snažiť zariadiť svoju účasť na rozhovoroch Grécka a jeho európskych veriteľov.

 

List Medzinárodnému menovému fondu, pod ktorým je podpísaný grécky minister financií Euklidis Tsakalotos, formálne žiada MMF o nový program záchrany. Podľa listu potrvá ešte "niekoľko štvrťrokov", kým sa Grécko "vráti k ráznej a udržateľnej ceste rastu v súlade s požiadavkami spravodlivosti a sociálnej inklúzie".

 

Hovorkyňa gréckej vlády Olga Jerovasiliová uviedla, že tretí záchranný program predložia parlamentu na schválenie 18. augusta.

 

"Samozrejme, že rokovanie budú dovtedy prebiehať," dodala Jerovasiliová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies