Grécko potrebuje na obsluhu dlhu 4 miliardy eur, naliehavosť reforiem rastie

NETKY.SK • 15 Január 2016, 09:25 • 2 min
Grécko potrebuje na obsluhu dlhu 4 miliardy eur, naliehavosť reforiem rastie

BRUSEL - Grécko bude potrebovať 4 mld. eur v prvom štvrťroku tohto roka na obsluhu svojho dlhu. Vo štvrtok to povedal šéf Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM) Klaus Regling.

slovakia

left justify in out

Zároveň poznamenal, že to vytvára "istú naliehavosť" v zavádzaní požadovaných reforiem. Niektorí predstavitelia eurozóny očakávajú, že veritelia Grécka reformný pokrok odobria do februára, avšak ďalší, napríklad šéf skupiny ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup) Jeroen Dijsselbloem, predpokladajú, že celý proces by mohol trvať skôr mesiace ako týždne.


Reformný balík obsahuje niektoré rozpočtové opatrenia, predovšetkým dôchodkovú reformu, ktorej návrh označili predstavitelia eurozóny za ambiciózny. Chýbajú im však číselné údaje, potrebné na jej úplné zhodnotenie. Keď veritelia reformné kroky schvália, Grécku sa otvorí cesta k úverovej tranži v sume 5,5 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona