Grécko potrebuje balík opatrení na zvládnutie vysokého dlhu

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 16:41 • 2 min
Grécko potrebuje balík opatrení na zvládnutie vysokého dlhu

ATÉNY - Grécko bude potrebovať "dôveryhodný balík" opatrení, ktoré pomôžu krajine zvládnuť nadmerný dlh po tom, čo v auguste po ôsmich rokoch opustí záchranný program, povedal podpredseda Európskej komisie (EK) Valdis Dombrovskis.

slovakia

left justify in out

Jednou zo základných súčastí dohody o ukončení záchranného programu je pomoc Grécku zvládnuť svoj dlh, ktorý sa aktuálne nachádza tesne pod úrovňou 180 % hrubého domáceho produktu (HDP). Atény dúfajú, že sa dohodnú s veriteľmi na podmienkach ukončenia programu na najbližšom stretnutí ministrov financií eurozóny, ktoré sa bude konať 21. júna.

 

"Musíme zdôrazniť, že potrebujeme opatrenia, ktoré znížia dlhovú záťaž v prvých rokoch po ukončení programu a zabezpečia, že Grécko sa bude môcť postupne vrátiť na trhy," povedal Dombrovskis po stretnutí s gréckym ministrom financií Euclidom Tsakalotosom.

 

Grécko je závislé od medzinárodnej finančnej pomoci od roku 2010. Tretí záchranný program pre krajinu sa má skončiť 20. augusta, potom sa krajina bude musieť financovať na dlhopisových trhoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies