Grécko posunulo termín v tendri na predaj železníc

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 11:16 • 2 min
Grécko posunulo termín v tendri na predaj železníc

ATÉNY - Grécko posunulo konečný termín na predloženie nezáväzných ponúk v súťaži o prevzatie železničnej spoločnosti TRAINOSE na 15. apríla. Informovala o tom v pondelok štátna privatizačná agentúra.

slovakia

left justify in out

Pôvodný termín na predloženie ponúk uplynul v pondelok. Konečný termín na odovzdanie záväzných ponúk agentúra predĺžila do 31. mája z 26. apríla. Medzi záujemcami sú čínska spoločnosť Cosco, talianska štátna železničná spoločnosť Ferrovie dello Stato alebo Ruské železnice.


Privatizácia je kľúčovou témou volieb v Grécku od roku 2010, ale doteraz predajom štátneho majetku krajina dosiahla slabé príjmy v dôsledku odporu politikov a odborárov a byrokratických zdržaní.

 

Ľavicová vláda premiéra Alexisa Tsiprasa po nástupe do úradu predaj štátneho majetku zastavila. Program privatizácie však obnovila po podpise dohody o treťom balíčku núdzových úverov pre krajinu v sume do 86 mld. eur. Vlani v decembri Atény uzavreli dohodu o prenájme 14 regionálnych letísk nemeckej spoločnosti Fraport za 1,2 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies