Grécko postihlo zemetrasenie, cítili ho aj v Aténach

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 09:42 • 2 min
Grécko postihlo zemetrasenie, cítili ho aj v Aténach

ATÉNY - Zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,7 postihlo dnes južnú časť Grécka a cítiť bolo i v hlavnom meste Atény, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Správy o prípadných zraneniach alebo materiálnych škodách neboli bezprostredne známe. Americký geofyzikálny inštitút (USGS) spresnil, že epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 25 kilometrov východne od gréckeho ostrova Hydra a zhruba 78 kilometrov na juh od metropoly Atény.
      

Aténsky geodynamický inštitút určil magnitúdu zemetrasenia na 5,4. Rôzne seizmologické inštitúcie majú často rozličné údaje o magnitúdach v prvých hodinách po otrasoch, pripomína AP.
      

K zemetraseniu došlo o 22.08 h SELČ. Grécko leží v seizmicky veľmi aktívnej oblasti. Séria silných zemetrasení, ktorá v januári postihla ostrov Kefalónia, poškodila stovky domov. Zranenia utrpeli desiatky ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies