Grécko pošle späť do Turecka 22 kriminálnikov z radov migrantov

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 18:56 • 2 min
Grécko pošle späť do Turecka 22 kriminálnikov z radov migrantov

ATÉNY - Grécko vyhostí do Turecka viac ako dve desiatky migrantov, ktorí sa dopustili trestnej činnosti, konkrétne krádeží na ostrove Chios, ale sa spolupodieľali aj na tamojších výtržnostiach.

slovakia

left justify in out

Zo spomínaného ostrova prepravili v utorok večer do severogréckeho prístavu Kavala 22 migrantov, ktorých odtiaľ prepravia späť do Turecka. Ide o osoby s rôznou štátnou príslušnosťou. Informoval o tom spravodajský portál Politis.

 

Na ostrovoch vo východnej časti Egejského mora žije podľa aktualizovaných informácií gréckeho krízového štábu okolo 8500 migrantov. Nových príchodzích tu výrazne ubudlo po tom, čo nadobudla platnosť dohoda EÚ-Turecko, ale aj v súvislosti s uzavretím balkánskej migračnej trasy.

 

Kým pred niekoľkými mesiacmi sem prichádzali tisícky migrantov denne, od utorka do stredy dorazil na ostrov Samos jediný utečenec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies