Grécko: Polícia pri raziách voči migrantom zatkla 6000 ľudí

NETKY.SK • 6 August 2012, 11:21 • 2 min
Grécko: Polícia pri raziách voči migrantom zatkla 6000 ľudí

Grécko Polícia pri raziách voči migrantom zatkla 6000 ľudí - Krimi Približne 6000 ľudí zatkla grécka polícia v hlavnom meste Atény pri raziách voči nelegálnym migrantom. Zadržaní sú podozriví z nezákonného vstupu na územie Grécka a vyše 1600 ich bude depo

slovakia

left justify in out

img

Približne 6000 ľudí zatkla grécka polícia v hlavnom meste Atény pri raziách voči nelegálnym migrantom. Zadržaní sú podozriví z nezákonného vstupu na územie Grécka a vyše 1600 ich bude deportovaných do krajín pôvodu, napísala dnes agentúra AP.
      Na víkendovej operácii sa zúčastnilo približne 4500 príslušníkov polície. Osoby, ktorých čaká deportácia, boli prevezené do dočasných zadržiavacích centier. Zvyšok podozrivých vyšetrujú na slobode. 
      Dlhmi ochromené Grécko je hlavnou destináciou pre prisťahovalcov z chudobných krajín Ázie a Afriky, ktorí sa snažia dostať do Európy. Podľa odhadov na grécke územie ročne prenikne až 100.000 nelegálnych migrantov, prevažne Turkov, čo prispieva k zvyšovaniu kriminality v Grécku. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona