Grécko podľa vicepremiéra potrebuje spoluprácu s veriteľmi

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 09:39 • 2 min
Grécko podľa vicepremiéra potrebuje spoluprácu s veriteľmi

ATÉNY - Grécko čelí problémom s likviditou a musí spolupracovať so svojimi európskymi veriteľmi, aby sa mu podarilo prekonať prípadný nedostatok hotovosti. Vyhlásil to vo štvrtok grécky vicepremiér Jannis Dragasakis.

slovakia

left justify in out

"Nedostali sme žiadne tranže zo záchranného programu od augusta 2014, ale splnili sme všetky svoje záväzky,“ povedal. "Toto má svoje hranice,“ povedal. Dragasakis pripustil, že Grécku hrozí, že vyčerpá všetky svoje peniaze, ak sa nedohodne s veriteľmi. „Samozrejme, že by sme mali problémy s likviditou, preto to spomínam. Máme záväzky a pre ich splnenie potrebujeme dobrú spoluprácu s európskymi inštitúciami,“ povedal Dragasakis.


Zároveň vylúčil predčasné voľby v krajine, či referendum. „Sú určité veci, ktoré musíme mať na pamäti... ani voľby, ani referendum však teraz nie sú na stole,“ povedal Dragasakis, pričom o referende ďalšie podrobnosti neuviedol. Grécky minister financií Janis Varoufakis v marci varoval, že v prípade záporného stanoviska ministrov financií členských krajín eurozóny k predloženému vládnemu návrhu reforiem hrozí krajine referendum, či dokonca predčasné voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies