Grécko podľa EK plní stanovené fiškálne ciele

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:39 • 2 min
Grécko podľa EK plní stanovené fiškálne ciele

ATÉNY - Grécko zrejme splní tohtoročné fiškálne ciele, na ktorých sa dohodlo s veriteľmi z eurozóny. Primárny prebytok v budúcom roku je takisto dosiahnuteľný, uviedol podpredseda Európskej komisie (EK) pre euro a sociálny dialóg Valdis Dombrovskis. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Grécko sa aktuálne financuje v rámci tretieho záchranného balíka prostredníctvom úverov od krajín eurozóny, a aby krajina dostala ďalšie peniaze z balíka, musí ukázať pokrok pri implementácii reforiem.

 

"Myslím, že Grécko postupuje v súlade s plánom," povedal Dombrovskis novinárom pred zasadnutím ministrov financií eurozóny, na ktorom sa bude diskutovať aj o plnení reforiem Aténami.

 

"Pokiaľ ide o vývoj gréckych verených financií, myslíme si, že krajina pravdepodobne splní tohtoročné fiškálne ciele a prípravy na budúcoročný rozpočet tiež ukázali, že cieľový primárny prebytok, stanovený v memorande o porozumení na 1,75 % HDP, je dosiahnuteľný," uviedol Dombrovskis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies