Grécko počíta s tým, že po predložení zoznamu reforiem dostane peniaze

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 14:16 • 2 min
Grécko počíta s tým, že po predložení zoznamu reforiem dostane peniaze

ATÉNY - Grécka vláda počíta s tým, že po predložení detailného zoznamu reforiem partnerom z eurozóny dostane peniaze z balíka finančnej pomoci, ktoré naliehavo potrebuje. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Keď Euroskupine predložíme zoznam reforiem, budú uvoľnené prostriedky pre grécku ekonomiku, uviedol dnes hovorca gréckej vlády Gabriel Sakellaridis. Aj o tom sa podľa neho rokovalo v noci na dnes na stretnutí gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa s lídrami Nemecka, Francúzska a inštitúcií Európskej únie.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová naopak vyhlásila, že Európska komisia (EK), Európska centrálna banka (ECB) a Medzinárodný menový fond (MMF) zoznam reforiem najprv preskúmajú, než bude možné uvoľniť peniaze zo záchranného balíka.

 

Grécke ministerstvo financií uviedlo, že konštruktívne spolupracuje s expertmi veriteľov, ktorí sú v Aténach, aby zoznam reforiem splnil ich požiadavky. V rámci záchranného programu, ktorý bol predĺžený do konca júna, môže Grécko ešte dostať 1,8 miliardy eur úverov z Európskeho fondu finančnej stability (EFSF) a 1,9 miliardy eur od ECB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona