Grécko odmietlo, že by sa pripravovalo na bankrot

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 08:49 • 2 min
Grécko odmietlo, že by sa pripravovalo na bankrot

ATÉNY - Grécko odmietlo, že by sa v súvislosti so svojím dlhom pripravovalo na bankrot pre prípad, že sa do konca mesiaca nedokáže dohodnúť s veriteľmi.

slovakia

left justify in out

Noviny Financial Times uviedli, že Atény neplánujú v máji a júni poslať splátku úveru, ktorý krajine poskytol Medzinárodný menový fond v prípade, že do konca apríla Grécko nedosiahne s veriteľmi dohodu. Celkovo ide o sumu 2,5 mld. eur. Podľa úradu vlády Alexisa Tsiprasa sa Grécko nepripravuje na žiadny bankrot.


Úrad vlády zároveň informoval, že rokovania idú rýchlo smerom k obojstranne výhodnému riešeniu. Ministri financií eurozóny budú o Grécku rokovať 24. apríla v lotyšskej metropole Riga a podľa nemenovaného predstaviteľa eurozóny sa diskusia na tomto stretnutí posunie do "kritického bodu". Predstaviteľ gréckej vlády Alekos Flabouraris vyjadril "stopercentné" presvedčenie, že zo stretnutia v Rige vzíde dohoda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies