Grécko odmieta znižovať dôchodky

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 13:54 • 2 min
Grécko odmieta znižovať dôchodky

ATÉNY - Grécko vyzvalo medzinárodných veriteľov, aby rešpektovali, že v oblasti trhu práce a dôchodkov existujú pre Atény neprekročiteľné hranice.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok hovorca vlády Gabriel Sakellaridis. Atény prejavili ústretovosť, keď v rokovaniach nezdôrazňovali svoju kľúčovú požiadavku, ktorou je uľahčenie podmienok splácania dlhu, ústupky sú ale potrebné na oboch stranách, zdôraznil hovorca.

 

"(Veriteľské) inštitúcie by nemali očakávať, ...že vláda ustúpi vo všetkom... Keď rokujete, ústupky by mali byť obojstranné," povedal na tlačovej konferencii Sakellaridis. "Nechceme ísť za hranice toho, čo považujeme za červené čiary... Je jasné, že nemôžme znižovať dôchodky," zdôraznil. 

 

Grécko sa zatiaľ s EÚ a Medzinárodným menovým fondom (MMF) nedohodlo na pokračovaní finančnej pomoci. Možnosť, že dohodu by mohlo priniesť v pondelok zasadnutie ministrov financií členských štátov eurozóny, veritelia podľa agentúry Reuters vylučujú. Atény sú pritom na pomoc odkázané, keďže im rýchlo dochádza hotovosť. Schôdzka Euroskupiny by však mohla prispieť k tomu, aby Európska centrálna banka (ECB) zmiernila podmienky čerpania núdzových úverov domácim bankám a tým krajine uľahčila prístup k likvidite, povedal Sakellaridis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies