Grécko odmieta, že by predstavitelia eurozóny boli šokovaní

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 09:41 • 2 min
Grécko odmieta, že by predstavitelia eurozóny boli šokovaní

ATÉNY - Grécke ministerstvo financií odmietlo správy, podľa ktorých boli predstavitelia eurozóny šokovaní zlyhaním Grécka v plánovaní štrukturálnych reforiem. Medzi novou gréckou vládou premiéra Alexisa Tsiprasa a partnermi Grécka panuje napätie, keďže sa uskutočňujú rokovania o tom, či si Grécko ďalšiu pomoc od Medzinárodného menového fondu a EÚ zaslúži.

slovakia

left justify in out

Noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvolaním sa na zdroje z eurozóny v sobotu uviedli, že predstavitelia eurozóny boli počas rokovaní v Bruseli šokovaní tým, že Grécko zlyhalo v plánovaní štrukturálnych reforiem. Predstavitelia eurozóny boli sklamaní a šokovaní nedostatočným pokrokom Atén v plánoch a predovšetkým zdráhavým postojom k rozhovorom o škrtoch v dôchodkoch pracovníkov vo verejnej správe. Zdroje novín ďalej uvádzajú, že grécky predstaviteľ sa počas rokovaní iba "ako taxikár“ pýtal, kde sú peniaze. Zároveň trval na tom, že Grécko čoskoro zbankrotuje.

 

"Ak by si čitatelia novín Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung prečítali zápisnice zo zasadnutia pracovnej skupiny, ťažko by ospravedlňovali titulok a obsah článku,“ uviedlo grécke ministerstvo financií. "Takéto správy poškodzujú rokovania a Európu,“ doplnil rezort.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies