Grécko: Nová vláda by sa mala sformovať v priebehu týždňa

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:03 • 2 min
Grécko: Nová vláda by sa mala sformovať v priebehu týždňa

Grécko: Nová vláda by sa mala sformovať v priebehu týždňa

slovakia

left justify in out

img

Nová grécka vláda by sa mala sformovať a prestúpiť pred parlament so žiadosťou o vyslovenie dôvery v priebehu týždňa. Informoval o tom dnes v noci hovorca vlády Ilias Mossialos.
Premiér Jorgos Papandreu súhlasil s rezignáciou, aby uvoľnil miesto novej vláde, oznámil úrad prezidenta Karolosa Papuliasa. Stalo sa tak v rámci ultimáta, ktoré dala Grécku Európska únia, aby jej vysvetlilo, ako chce zostaviť vládu národnej jednoty a prijať záchranný balík v hodnote 130 miliárd eur.
Detaily dohody, ktorá sa zrodila na stretnutí Papandrea s opozičným lídrom Antonisom Samarasom v nedeľu večer, zatiaľ nie sú známe. Nie je jasné ani to, kto bude novým premiérom.
"Zajtra bude rokovanie medzi premiérom a lídrom opozície o tom, kto bude šéfom novej vlády," uvádza sa vo vyhlásení prezidentského úradu citovanom agentúrou Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies