Grécko neuhradilo Medzinárodnému menovému fondu ani druhú splátku

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 08:28 • 2 min
Grécko neuhradilo Medzinárodnému menovému fondu ani druhú splátku

WASHINGTON - Grécko neuhradilo ďalšiu splátku Medzinárodnému menovému fondu (MMF), ktorú malo uhradiť do pondelka (13.7.) polnoci. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTÉ News.

slovakia

left justify in out

Neuhradenie splátky potvrdil hovorca MMF Gerry Rice, ktorý povedal, že "fond platbu neobdržal," o čom bola informovaná Výkonná rada MMF. Druhá splátka mala hodnotu 456 miliónov eur, čo znamená, že celkové nedoplatky Atén voči MMF už dosahujú okolo dvoch miliárd eur.

 

Prvú splátku malo Grécko fondu uhradiť do 30. júna, pričom jej hodnota dosahovala takmer 1,6 miliardy eur. V tejto súvislosti Rice uviedol, že rada fondu bude "v najbližších týždňoch" diskutovať o predchádzajúcej žiadosti Grécka predĺžiť lehotu na splatenie prvej splátky.

 

Keď Atény 30. júna neuhradili fondu spomínaných takmer 1,6 miliardy eur, MMF zmrazil Grékom prístup k akýmkoľvek svojim zdrojom, vrátane súčasného finančného programu pre Grécko. Grécka vláda ale tesne pred vypršaním termínu na uhradenie platby požiadala fond o predĺženie lehoty na splatenie tejto sumy. "Žiadosť Grécka o predĺženie lehoty na uhradenie platby splatnej 30. júna by mala byť prediskutovaná vo Výkonnej rade MMF v najbližších týždňoch," povedal Rice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies