Grécko nesplní tohtoročný privatizačný cieľ

NETKY.SK • 3 September 2015, 08:21 • 2 min
Grécko nesplní tohtoročný privatizačný cieľ

ATÉNY - Grécko nesplní tohtoročný cieľ v oblasti príjmov získaných z privatizácie aktív. Dôvodom je meškajúca dohoda týkajúca sa predaja letiska v hodnote 1,2 mld. eur. Uviedol to šéf gréckeho privatizačného fondu HRADF Stergios Pitsiorlas.

slovakia

left justify in out

Z podmienok tretieho záchranného programu pre Grécko vyplýva, že krajina by v tomto roku mala získať z privatizácie 1,4 mld. eur. Cieľ na rok 2015 Pitsiorlas označil za "neuskutočniteľný“.


"Na druhej strane si myslím, že dosiahnutie cieľa na rok 2016 je realistické,“ povedal. V budúcom roku by Grécko malo z privatizácie získať 3,7 mld. eur a v roku 2017 by to malo byť 1,3 mld. eur. Hoci je privatizácia na správnej ceste, podľa Pitsiorlasa Grécko nedokončí privatizáciu letiska včas na to, aby získalo do decembra 1,2 mld. eur. "Do konca roka 2015 HRADF zapracuje veľmi dôležitú časť prvej fázy tohto programu, cieľ vo výške 1,4 mld. eur je však neuskutočniteľný,“ povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona