Grécko nesmie ustúpiť vydieraniu, tvrdí šéfka parlamentu

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Grécko nesmie ustúpiť vydieraniu, tvrdí šéfka parlamentu

ATÉNY - Predsedníčka gréckeho parlamentu Zoe Constantopoulou vyzvala parlament, aby odmietol úsporné opatrenia, ktorými veritelia podmieňujú schválenie tretieho záchranného programu. Situáciu, kedy veritelia stanovili Aténam konečnú lehotu na schválenie reforiem, označila za spochybnenie parlamentných procedúr.

slovakia

left justify in out

"Tento parlament nesmie ustúpiť vydieraniu zo strany veriteľov," povedala Constantopoulou pred poslancami. "Pri plnom vedomí, aké vážne sú okolnosti... si myslím, že povinnosťou parlamentu je neumožniť toto vydieranie," zdôraznila prominentná členka strany Syriza gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa.

 

O prvej časti reformných zákonov bude hlasovať grécky parlament v stredu. Premiér Tsipras v utorok dohodu s veriteľmi obhajoval s tým, že zachránila Grécko pred odchodom z eurozóny a musí sa implementovať. V podobnom duchu sa v stredu vyjadril aj minister financií Euclid Tsakalotos. Ako uviedol, veľká časť opatrení požadovaných veriteľmi bude ťahať ekonomiku nadol, to že sa krajine podarilo odvrátiť hrozbu odchodu z eurozóny, však zmierni negatívne dopady a podporí prílev investícií. "Je to ťažká dohoda a iba čas ukáže, či je ekonomicky životaschopná," povedal Tsakalotos poslancom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona