Grécko nema inú možnosť, ako reformovať, tvrdí Coene

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 10:57 • 2 min
Grécko nema inú možnosť, ako reformovať, tvrdí Coene

BRUSEL - Grécko si musí uvedomiť, že neexistuje iná možnosť, ako podstúpiť reformy.

slovakia

left justify in out

Uviedol to člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) Luc Coene s tým, že grécki občania dostali od súčasnej vlády "falošné sľuby“. Zároveň varoval, že Atény musia rešpektovať pravidlá, ak chcú získať financie z eurozóny, ECB a Medzinárodného menového fondu. 

 

"Neverím, že existuje radikálne odlišná cesta,“ povedal Coene. "Syriza dala sľuby, ktoré nemôže splniť,“ povedal s tým, že grécki občania "rýchlo pochopia, že ich zavádzajú falošné sľuby“. "Reformy sú jediný spôsob... Povedzte mi, kam by mali peniaze prísť, ak Grécko nechce reformovať a nechce splácať dlhy iným európskym krajinám?“ pýta sa Coene. Predstaviteľ ECB upozornil, že život pre gréckych občanov by bol ďaleko horší mimo eurozóny. "Ak opustia eurozónu, bude to pre nich desaťkrát horšie, desaťkrát,“ povedal Coene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies