Grécko načrtlo reformy, dohoda má byť budúci týždeň

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:31 • 2 min
Grécko načrtlo reformy, dohoda má byť budúci týždeň

ATÉNY - Grécko predstaví opatrenia, ktoré majú zvýšiť daňové príjmy a podporiť investorov. Tieto kroky budú súčasťou zoznamu reforiem, ktoré majú Aténam pomôcť dosiahnuť dohodu s veriteľmi začiatkom budúceho týždňa. Grécka vláda o tom informovala vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

"Verím, že začiatkom budúceho týždňa budeme mať dohodu o balíku reforiem, ktoré navrhuje grécka vláda, a taktiež dohodu týkajúcu sa financovania," povedal minister hospodárstva Giórgos Stathákis pre stanicu Antenna TV. Pre grécku vládu je otázka reforiem citlivou témou, keďže vládny kabinet premiéra Aléxisa Tsíprasa prisľúbil voličom koniec úsporných opatrení.


Zoznam reforiem by sa mal zaviesť do praxe do júna. Popri zvyšovaní daňových príjmoch a zlepšeniu dôvery investorov budú na zozname aj opatrenia, ktoré majú zvýšiť efektívnosť súdnictva. Vyhlásil to vo štvrtok hovorca gréckej vlády Gabriél Sakellarídis. Napriek tlaku na uskutočnenie penzijnej reformy zo strany európskych veriteľov, vláda podľa Sakellaridisa neplánuje zvyšovať vek odchodu do dôchodku na 67 rokov.


Grécky vládny predstaviteľ už skôr informoval agentúru Reuters, že súčasťou zoznamu bude časový plán zavádzania reforiem a taktiež analýza nákladov a výnosov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona