Grécko musí pripraviť reformy, hovorí Moscovici

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:05 • 2 min
Grécko musí pripraviť reformy, hovorí Moscovici

PARÍŽ - Grécka vláda musí urgentne doručiť plán reforiem. V pondelok to vyhlásil európsky komisár pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici. Týmto spôsobom si Grécko podľa neho zaistí zotrvanie v eurozóne.

slovakia

left justify in out

"Nemám plán B, mám len plán A a plánom A je Grécko v eurozóne. Aby však Grécko zostalo v eurozóne, potrebuje teraz reformy. Nie je čas vyhovárať sa,“ povedal Moscovici. "Naozaj teraz potrebujeme, aby Grécko pripravilo reformy, ktoré požadujeme. Nemôžeme strácať čas,“ povedal.


Rokovania veriteľov s Gréckom podľa Medzinárodného menového fondu (MMF) naberajú na intenzite, sú však ešte ďaleko od cieľa. Pre pondelkové vydanie denníka Handelsblatt to povedal šéf MMF pre Európu Poul Thomsen. "V uplynulých dňoch sa objavilo o čosi viac impulzov v rokovaniach troch inštitúcií s gréckou vládou,“ povedal Thomsen. "Je to dobrý vývoj a je to dôvod na nádej,“ doplnil. Zároveň však dodal, že rokovania sú "ďaleko od svojho cieľa“. Podľa Thomsena by gréckej vláde mohli peniaze vydržať do júna. "Záťaž splátok, ktoré čakajú Grécko, je veľmi veľká. Dohodu musíme dosiahnuť vopred, aby sme mohli vyplatiť ďalšie záchranné úvery,“ povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies