Grécko musí podľa Kažimíra akceptovať realitu

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 17:13 • 2 min
Grécko musí podľa Kažimíra akceptovať realitu

BRATISLAVA - Grécko z eurozóny neposielame, musí však akceptovať realitu a prestať politizovať. Vyhlásil to minister financií Peter Kažimír na piatkovej spoločnej tlačovej konferencii so šéfom Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) Ángelom Gurríom v rámci konferencie Globsec 2015.

slovakia

left justify in out

Podľa Kažimíra sa tak zrejme napĺňa scenár, ktorý načrtol grécky premiér Alexis Tsipras, že dohoda sa nedosiahne na technickej úrovni ministrov financií a zástupcov veriteľov, ale na najvyššej politickej úrovni na summite hláv štátov eurozóny.

 

Kažimír však upozorňuje, že ani pri politických rokovaniach nemôže zostať bokom ekonomické pozadie celej situácie. K rokovaniam sa vyjadril aj šéf OECD Gurría, podľa ktorého je v hre veľmi veľa. Zároveň dodal, že stále verí v dosiahnutie dohody, pretože dopady by boli pre všetkých negatívne. 

 

Minister Kažimír s Ángelom Gurríom informovali aj o úspechoch pri spoločnom úsilí v boji proti daňovým únikom. Gurría ocenil predovšetkým angažovať Slovenska v tejto oblasti. Slovensko bude napríklad aj v prvej vlne krajín, ktorá sa zapojí do systému automatickej výmeny informácií. V rámci neho by sa mali jednotlivé štáty dozvedieť o účtoch svojich občanov v zahraničí a naopak by mali podobne svojich partneroch o účtoch ich občanov vo svojej krajine pravidelne informovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies