Grécko musí podľa Draghiho urobiť viaceré reformy

NETKY.SK • 16 Február 2016, 08:18 • 2 min
Grécko musí podľa Draghiho urobiť viaceré reformy

FRANKFURT - Grécko musí riešiť množstvo nesplácaných úverov v bankovom systéme a taktiež musí urobiť zmeny v dôchodkovom systéme a v dani z príjmov, ak má zvládnuť prvú revíziu záchranného programu. V pondelok to uviedol šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi.

slovakia

left justify in out

"Diskusie s gréckymi predstaviteľmi stále pokračujú a je predčasné špecifikovať časový rámec ukončenia revízie,“ povedal Draghi v Európskom parlamente. "Grécki predstavitelia musia vynaložiť skutočné úsilie na zavedenie stratégie nesplácaných úverov. To má rozhodujúci význam pre rýchle rozhodnutie týkajúce sa revízie,“ dodal. Podľa jeho slov sú v súvislosti s penzijným systémom potrebné kroky, ktoré zvýšia spravodlivosť systému. Podľa Draghiho sú potrebné aj zmeny v oblasti dane z príjmov.


Grécko čelilo požiadavke, aby v tomto roku znížilo výdavky penzijného systému o jedno percento hrubého domáceho produktu. Atény to odmietli s tým, že radšej zvýšia príspevky spojené so sociálnym zabezpečením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona